Ναός

Ο Πατήρ Θεόδωρος Γεωργίου γεννήθηκε στο Χωριό Μυρτιά Τριχωνίδας Αιτωλοακαρνανίας. Είναι το τρίτο παιδί πολύτεκνης (επταμελούς) αγροτικής οικογένειας, έγγαμος με την πρεσβυτέρα κ. Δήμητρα Αντωνοπούλου και  πατέρας πέντε παιδιών.

Σε νεαρή ηλικία ήλθε στην Αθήνα όπου εργαζόταν για τον επιούσιο και  συγχρόνως ολοκλήρωνε τις σπουδές του. Είναι απόφοιτος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο π. Βασίλειος Αυγουστίνος γεννήθηκε στην Αργυρούπολη το 1972 με καταγωγή από την Πελοπόννησο. Από το 1978 έως το 1984 φοίτησε στο 1ο Δημοτικό σχολείο Αργυρούπολης. Παράλληλα αυτήν την περίοδο, άρχισε να συμμετέχει στα κατηχητικά σχολεία του Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας. Το 1990 αποφοίτησε από το Λύκειο Ελληνικού. Το 1991 εισήχθη στο τμήμα Θεολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του οποίου είναι απόφοιτος.

Ο Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας είναι ο πρώτος ενοριακός Ιερός Ναός στην περιοχή Αργυρουπόλεως. Η ιστορία του ξεκινάει από τη στιγμή που οι πρώτοι πρόσφυγες Έλληνες από την Αργυρούπολη του Πόντου, ήλθαν καταδιωγμένοι από τους Τούρκους, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή, που μέχρι τότε ήταν έρημη και ακατοίκητη.

 

Η Αγία Βαρβάρα, γνωστή ως Μεγαλομάρτυς, ήταν Χριστιανή αγία και μάρτυς, που έζησε κατά τον 3ο αιώνα μΧ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

Κύλιση στην Αρχή